Nieuws

Nieuws

Lieve belangstellenden!

De data voor de jaartraining zijn bekend. Maar hij stroomt ook al vol. Onder het kopje Cursussen vind je meer informatie. Voor de vele mensen die de jaartraining en de opleiding tot attitudecoach niet zozeer volgen om een bordje “attitudecoach” of “optiontherapeut” aan de deur te spijkeren, maar om diepgaand aan hun attitudevaardigheden te werken (en uiteindelijk, om deze te kunnen doorgeven), heb ik een nieuwe pagina geschreven: “Jaartraining voor begeleiders”. Je vindt hem in hetzelfde menu als deze pagina, dus onder het kopje Actueel. Feedback op deze pagina of andere pagina’s van deze website is heel welkom! Is er iets wat je mist, of wat niet helder is? Laat het weten! Ik duik er meteen in!

Sauerland en getekende dialogen!

In het afgelopen jaar volgde ik een cursus Teken Je Gesprek in het Sauerland. Dit heeft twee interessante gevolgen. Ten eerste kun je vanaf nu dus ook een beroep op me doen voor een getekend gesprek. Na het gesprek heb je precies op papier wat we besproken hebben – een gesprekstekening bevat het onderwerp van gesprek, met verbindingen naar alle bijkomende gedachten, gevoelens en oplossingen. Het is een techniek die ook erg goed werkt bij kinderen om aan gedrag te werken, of aan faalangst, of andere zaken.

Daarnaast is de plek in het Sauerland zodanig de moeite waard, dat ik er vaker naartoe wil. Met bus of auto is het slechts een uur of drie, vier om er te komen. Je bent in een andere wereld van beboste bergen waar je prachtig kunt wandelen, de dorpjes zijn karakteristiek. Er is een zwemplas in de buurt en het verblijf is in een fijn groot gebouw met voor iedere gast een eenvoudige kamer met eigen badkamer en verrukkelijk vegetarisch volpension, met allerlei zorgzame en ideële extra’s. Het verblijf op Savita bij Winterberg kost 42 euro per nacht. Een fijne plek om voor je supervisiegroep of voor je team een lang (trainings)weekend te organiseren (er zijn ook zaaltjes), of een plek om individueel een midweek op adem te komen. Mijn huidige droomwens is om mensen uit te nodigen om daar te verblijven met ondersteuning van training of gesprekken. De eerste Option-retraite in Winterberg staat op stapel vanaf 30 april. Consider yourself invited!

Jubileumjaar

Alweer ruim 20 jaar bestaat Option Support, en daarom vierde ik een jubileumjaar. Leuk om terug te kijken naar alles wat er in die jaren gebeurd is. En naar alle mensen die ik in die jaren mocht leren kennen. Zoals je ziet, zijn we begonnen een nieuwe website maken. Spannend! Nieuwe fotoos, nieuwe inhoud, stapje voor stapje. Even geduld a.u.b. tot alles onderhanden genomen is en voor jullie is bijgewerkt en opgepoetst!

Ik waardeer ieder die meedenkt en mee-werkt!

Heerlijk, leven met genoeg rust en vrijheid! En toch steeds genoeg te doen. Ik geef onder het kopje Cursudata de data van wat gepland is. Er is ook een omschrijving opgenomen van de cursussen die ik van jaar tot jaar heb verzorgd. Ik vind het heerlijk om deze cursussen te geven, maar ik vind het fijn als jij als belangstellende mee initiatief neemt zodat er minimaal 8 deelnemers bijelkaar komen en dat er in overleg met mij een datum gekozen wordt. En jawel, dat gebeurt ook! Ik heb zelf een lesruimte in Amersfoort of Utrecht of ik kom naar jullie toe elders in het land. Ik vind het fijn als je me belt om een dergelijk initiatief te nemen, of met andere goede tips: 033-8886360, of per mail: option@knoware.nl.

PGB en aftrek
Als je vragen hebt over het cursusaanbod, kun je me altijd bellen (033-8886360) of mailen (option@knoware.nl). Omdat velen van jullie een PGB (persoonsgebonden budget) ontvangen, wil ik hierbij nogeens melden dat ik me ervoor inzet dat deze cursussen en diensten als begeleiding en/of advies vergoed worden. Cursussen die vaardigheden voor je werk aanbrengen zijn eventueel uit dien hoofde aftrekbaar.

Met hartelijke groet,

Karen Gerritsen

vogel